Mezoterápia tűvel


                                        

KIZÁRÓLAG  ORVOS ÁLTAL VÉGEZHETŐ

SZALONUNKBAN A KEZELÉST DR.HENDE LÍVIA VÉGZI 

SZOMBATHELYEN  ELSŐKÉNT  NÁLUNK, MOST MÁR TÖBB ÉVES TAPASZTALATTAL!

Forradalmasítja az arc- és testkezeléseket!
Átmenet a krém és a szike között!

„Csőretöltött fegyver a bőröregedés, zsírpárnák, cellulitisz és kopaszodás ellen"

I. A BŐR ÖREGEDÉSE ELLENI KÜZDELEM

A bőr öregedése elleni küzdelem egyidős az emberiséggel. Ma már mindkét nem képviselői szívesen használják a „csodaszereket”. A bőr az idők folyamán elveszíti a rugalmasságát, amelynek hátterében, egy számára nélkülözhetetlen anyag csökkenése áll.

Bővebben itt:

II. HATÓANYAGOK BEJUTTATÁSA  A BŐR MÉLYEBB  RÉTEGEIBE!

 A bőrfelületre felvitt kozmetikumok számtalan természetes és vegyi eredetű anyag keverékéből álló kémiai rendszerek, szaknyelven multiplex emulziók. A kozmetikum a bőr felületére kerülve átalakul, víz tartalmának  jelentős részét elveszíti, a felületen bekoncentrálódó anyagból megindul a felszívódás, a perkután abszorpció.

A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy a bőrre került anyag felszívódásában a legnagyobb ellenállást a szaruréteg jelenti.

Bővebben itt:

III. A FELSZÍVÓDÁS HATÉKONYSÁGÁT SOKFÉLE MÓDSZERREL TUDJUK FOKOZNI:

A. KÉMIAI MÓDSZEREK

A hatóanyagok felszívódását segítő kémiai módszerek közül a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb eljárás a szaruréteg fellazítása különböző anyagokkal.


1. A gyümölcssavak, más néven alfahidroxisavak (pl.glikolsav) és a régebb óta használt bétahidroxisav (pl.szalicilsav) alacsony, maximum 2-3%-os koncentrációban jól fellazítja az ellenálló szaruréteget, így a penetráció erősödik.
2. A korszerű liposzómás és nanoliposzómás kozmetikai készítmények, a hámsejtekbe bejutó apró, sejthártyára emlékeztető fallal rendelkező mikroszférális kiváló behatoló képességgel rendelkeznek, ráadásul a belsejükben inkorporált hatóanyagok mélyre bejutnak.

B. FIZIKAI MÓDSZEREK

1. A bőrfelület mechanikus vékonyítását végző mikrodermabráziós eljárás (ld elektrokozmetikai kezeléseknél  )


2. Elektromos energia is felhasználható a hatóanyag-molekulák mozgatására, a molekulák töltése miatt: ezt a módszert iontoforézisnek vagy galvánkezelésnek nevezzük. A hatóanyag bejutás intercellularisan(sejtek között-körül) történik, a hatóanyag bejutási aránya mérsékelt !

3. Az ultrahang (ld.elektrokozmetikai kezeléseknél) mint mechanikus lökéshullám szintén korszerű módszer. A hanghullámok tologatják, ütögetik a bevinni kívánt hatóanyagot, de így csak kis molekulájú hatóanyagok bevitele lehetséges.

4. A hideglézer

5. Egyértelműen a leghatásosabb módszer a rendkívül vékony tűvel végzett mezoterápia .A legpontosabb definíciója így szól: intradermális(bőrbe) illetve hypodermalis(bőraljába) történő mikroinjekciós kezelések sorozata. Tehát: a biostimulaciós terápia során közvetlenül a kezelendő felületen juttatjuk be a koncentrált kozmetikai hatóanyag „koktélokat”.

6. De mi van, ha a páciensnek tű fóbiája van?
 tű nélküli mezoterápia, mely  pl.elektroporációval töri át a „gátakat”
Elektroporációval nagy biztonsággal és hatékonyan tudjuk bejuttatni a  bőrbe a mezoterápiás hatóanyagokat. Ez tehát tű és a bőr megsértése nélkül történik, így nem keletkeznek bevérzések. A hatóanyag bevitelnek több formája lehet(ld. előbb) A legtöbb csak a hatóanyagok 10%-át juttatja célba, míg elektroporációval a hatóanyagok 90%-a célba jut. Még a nagy szerkezetű molekulák is, mint a kollagén, elasztin és hyaluronsav is bejuttathatók a bőr mély rétegeibe.         

 

IV.    DE MI IS KONKRÉTAN A TŰS MEZOTERÁPIÁS BEAVATKOZÁS ?

A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek -lehetőleg maximális koncentrációban- ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében.

A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ezt legbiztonságosabban és  legegyszerűbben atraumatikus mikroinjekciókkal érhetjük el, amelyeket az orvosolni kívánt problémától függően, különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végezhetünk el felületi érzéstelenítés után. Valójában az injekciós kezelés továbbfejlesztett, ma már gépesített, automatizált változata.

Az orvos egyéni receptúra alapján „mixeli” a különböző hatóanyagokat, amelyek ráadásul még egymás hatását fokozzák, potencírozzák is. Vagyis minden páciensnek a kezelési terv egyéni, a receptúra egyéni, az alkalmazás helye és mélysége szintén változó, a kezelés ebből a szempontból emlékeztet arra a történelmi időre, amikor még egyénileg rendelték az orvosok a patikákban elkészített magisztrális gyógyszereket.

A kezelés természetesen megfelelő higiénés feltételeket igényel. A technika előrehaladtával a kezelést mára már gépesítették is. Az egyénileg összeállított keveréket injekciós fecskendőbe szívjuk fel, majd automata adagolópisztolyba helyezzük be. A digitálisan működő eszközön a beszúrás mélységét és gyakoriságát be lehet állítani, valamint a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés.                                                 

A terápia gyors, fájdalmatlan (előtte felületi érzéstelenítést alkalmazunk), az eredmény 3-4 kezelés után már nyilvánvaló. A kezelést intenzív kúrával kezdjük, majd ritkább fenntartó adagolásra térünk át. 

V. MESOTHERAPIA TŰ NÉLKÜL: A „GÁTAK” ÁTTÖRÉSE ELEKTROPORÁCIÓVAL  !

Az előző fejezetben tárgyalt mezoterápia talán legpontosabb definíciója tehát így szól: intradermalis(bőrbe) vagy subcutan (bőr alá) történő mikroinjekciós kezelések sorozata. De mi van, ha a páciensnek tű fóbiája van?

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy egy speciális készülék segítségével közel olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analítikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos mezoterápiás kezeléssel.

Nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom!

Bővebben itt: Elektrokozmetika/Mezoterápia tű nélkül/Elektroporáció

VI.  TŰS MEZOTERÁPIÁS KEZELÉSEK

Visszaállítjuk a bőr biológiai óráját, ami a természetes fiatalság látszatát kelti!

A mezoterápiás kezelések előnyei

 • személyre szabott
 • gyors
 • nincs bevérzés
 • nincs heg
 • a bőrt teljes mélységében regenerálja

A mezoterápiás kezelések ellenjavallatai:

 • bőrfertőzés
 • herpesz
 • rák
 • pszoriázis
 • auto-immun betegségek
 • terhesség
 • vérhigítók szedése
 • súlyos allergia 

MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ SIKERREL A TŰS MEOTERÁPIA?

1. Bőr fiatalítás,bőr feszesítés(mezolift)

Ez egy olyan biostimulációs eljárás, amely nagy sikerrel alkalmazható a bőr öregedése elleni regenerációban, a vízmegtartó képesség érdekében. Az egyik leghatásosabb kezelés a ráncok, a feszesség elvesztése, a bőr lazasága és összeesése ellen. A bőr puhábbá, teltebbé, egészségesebbé, simábbá és sugárzóbbá válik, a ráncok érzékelhetően csökkennek és a szabadgyökök lekötésével az öregedés folyamata lassul.

Életteli, üde, rugalmas és fiatalosan ragyogó bőr varázsolható!

5 kezelés= 5 évvel fiatalabb bőr!

Mélyebb ráncok esetén orvosilag végzett ráncfeltöltést alkalmazunk!

Az esztétikai forma javítása céljából ajakfeltöltésre is lehetőség van!

Bővebben: itt

2. Zsírbontás

Új fejezetet nyit az idő és a zsírpárnák elleni harcban 

A mezoterápia tehát alternatív kezelést nyújt a helyi zsírpárnák mérséklésében, megszüntetésében, sok esetben kiválthatja a zsírleszívást is.

A test bármely részén ( toka, kar, derék, has, far,térd, boka) lerakódott, zavaró zsírrétegek eltüntetésével helyi korrekciókra használjuk férfiaknál és nőknél egyaránt.

Bővebben:itt

 

 

3. Bőrfeszesítés, rugalmasítás

A mezoterápias kezelés a bőrszövetek ernyedtségének látható jeleit enyhíti a különböző bőrrétegekben kifejtett hatása révén. A laza kollagén rostok feszesítésével összehúzza a hegeket és csökkenti jellegzetes elszíneződésüket. Hidratáló és szerkezetjavító hatásának köszönhetően új feszességet ad a sejteknek. Megerősíti  a bőr természetes védekező rendszerét, segíti a bőrt a mindennap érő mechanikai károsodások kivédését, növelik a szabadgyökökkel szembeni védekezés képességét, amelyek többek között a bőr öregedéséért is felelnek, ezáltal hozzájárulnak a bőr sejtjeinek jobb működéséhez és a bőr fiatalosabb, frissebb vizuális megjelenéséhez.     

4. Cellulitis, vagyis narancsbőr kezelés

A mezoterápiás kezelés a következő módon küzd meg  a narancsbőrrel:

 • a zsírlerakódásokért felelős adypocyták megsemmisítése, a zsírlerakódások csökkentése
 • a lipolízis elősegítése, a lerakódások  csökkentése, a megfelelő enzimek működésének maximalizálása
 • a mikro-keringés és nyirokműködés növelése: ezzel segíti a lebontott zsírsavak távozását
 • a bőrszövet külső megjelenésének javítása: hidratáló hatásának köszönhetően a bőr selymesebb és simább látványt nyújt. A nyomelemek a szabadgyökök elleni hatást garantálják és a kezelések során új erőt adnak a bőrsejteknek.
 • a kezelések mellett a narancsbőr eltávolítását segíti a nyirokmasszázs vagy elektromos stimuláció is, de alkalmazható a zsírleszívás utókezeléseként is.

5. Harc a striák ellen

Szándékosan a halványítás, nem pedig az „eltüntetés” szót használjuk, jelenleg ugyanis nincs olyan bőrgyógyászati vagy kozmetikai kezelés, amellyel megszüntethető lenne ez az esztétikai bőrprobléma. A kialakult striáknak legfeljebb a színén és a mélységén lehet javítani, igaz ebben már nagy eredményeket érhetünk el.

A tűs mezoterápiával halványítani lehet a terhességi csíkokat úgy, hogy közvetlenül a striákba juttatjuk a hatóanyag koktélokat.

Bővebben:itt

6. Pigmentfolt kezelés

Új dimenziók nyíltak

A kozmetika hagyományos pigmentfolt elleni fegyvereihez új „nagyágyú” társult, mely szinergista módon hat az eddigi kezeléseinkkel (IPL, microdermabrasio, AHA, lézer, stb.) szélesítve a szakember mozgásterét és eredményességét:  a hagyományos, tűvel végzett mezoterápia és elektroporesis teljesen újszerű hatóanyagokkal veszi fel a harcot a barna , melanin eredetű pigmentfoltok ellen.

Bővebben: itt

 

 

7.Ritkuló haj kezelése

A titok abban a gyógyszeres koktélban rejlik, amit egyénileg, a diagnózisnak megfelelve állít és kever össze az orvos többféle anyag felhasználásával, amelyeket minden kezelésnél akár válthat is. Emiatt a mezoterápiás hajkezelés mindig kúraszerű, aktív, intenzív és krónikus fenntartó szakaszokból áll. Napjainkban a leghatékonyabb módszernek tekintjük.

A kezelés megoldást kínál számos, nem patológiai eredetű tünetre, mint például a haj fényességének elvesztése, rostok kiszáradása, zsíros fejbőr, csökkent hajnövekedés vagy túlzott hajhullás.

A kezelés során újjászületik és mélyen megtisztul a fejbőr, amely visszanyeri életerejét. A haj fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése és csökken hullásra való hajlama.

Bővebben:itt

 

Címkék:

design & CMS by Webmark