Végleges szőrtelenítés 


YPERION 900 FRANCIA ORVOSI GÉPPEL

SZOMBATHELYEN CSAK NÁLUNK VEHETŐ IGÉNYBE!

A XXI. SZÁZAD IPL-SPL  TECHNOLÓGIÁJA A KOZMETIKAI GYAKORLATBAN!

Te is unod a folyamatos borotválást ?
*******************************************
Fájdalommal jár az epillálás és a gyantázás?
*******************************************
Szeretnéd, ha bársonyos, selymes lenne a bőröd ?
*******************************************
VÁLASZD a végleges pulzáló lézeres szőrtelenítést, ha mindig csábítóan sima bőrre vágysz! 

 

MIT JELENT AZ IPL (Intense Pulsed Light) TECHNOLÓGIA?

Az IPL eljárás a szelektív fototermolízis tudományos elméletén nyugszik. A kezelés alatt kibocsátott fényenergiát a szőrszál festékanyaga elnyeli, ami aztán hővé alakul át. A hőenergia ezt követően a szőrszálon keresztül eljut a szőrtüszőbe és megsemmisíti annak növekedési periódusát. Az anagén (növekedési) fázisban lévő szőrtüszők a hőenergia hatására semlegesítődnek. Mivel szaggatva adjuk a villanásokat, a bőr nem melegszik fel. Az impulzusok számát és gyakoriságát, egyénre szabottan be lehet állítani az IPL készülékeken. Ez az eljárás szelektív fototermolízis néven ismert. A kibocsátott impulzus speciálisan összetett, mely biztosítja az úgynevezett termo-relaxációt, így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak.

Miben különbözik a lézertől?

A tartós (végleges) szőrtelenséget a legmodernebb IPL (intenzív pulzáló fény) technológiájával érjük el. Az eljárást úgy tekinthetjük, mint a lézeres szőrtelenítési technika továbbfejlesztése. Az IPL technológia több fizikai szempontból is eltér a hagyományos lézeres technikától. Míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsát ki fényt, addig az IPL nagy energiasűrűségű lökésekben (impulzusokban)- villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Így jobban alkalmazható a bőr alatt különböző (1-5 mm) mélységben elhelyezkedő szőrtüszők kezelésében. Mivel a fény hullámhosszától és nem az energiájától függ, hogy milyen mélyen képes a bőrbe behatolni, ezért az összes szőrtüsző eléréséhez több fajta és igen drága lézerre lenne szükség. Ezenkívül minden lézeres eljárásnál felmerülhet a pigmentáció megváltozása, a sebhely-képződés és az égés lehetősége is.

MIT KELL TUDNUNK EGY SZŐRSZÁL ÉLETÉRŐL?

Anagen
Növekedési fázis

Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata folyamatos, így az erőteljes fényimpulzus eléri a szőrtüszőt is és inaktívvá teszi a szőr táplálását.

Catagen
Átmeneti fázis

A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll.

Telogen
Nyugalmi fázis

A szőr magasan helyezkedik a szőrcsatornában várva a kilökődését, azaz a szőrszál kihullását.

 

A szőrszál növekedése 3 fázisból áll, ezek az:anagén (növekedési), katagén (átmeneti) és telogén (nyugvó) fázis. A szőrszál életének ez a körforgása folyamatos. Leghatékonyabban az aktív, anagén (növekedési) fázisban roncsolható a szőrszál, mivel ebben a szakaszban folyamatos a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata és ennek a ciklusnak a jellemzője a festékképződés is. A kezelés tehát a növekedési fázisban lévő szőrszálakra hat, hiszen ezek tudják az energiát átvezetni a szőrtüszőbe. (kép: www.szormentes.hu)

Hogy még egy kis érdekességet említsünk: a szőrszálak biológiai órája egymástól eltolódott, tehát szőrváltás szempontjából nem „lombhullatók” vagyunk, hanem „tűlevelűek”. Mivel egyidőben a szőrszálak átlag 30-40%-a van növekedési, míg a többi nyugvó fázisban, ezért van szükség legalább 4 - 6 kezelésre ahhoz, hogy egy adott testtájon minden szőrszálat sikerüljön növekedési fázisban elérni és a szőrtelenséget létrehozni. A kialakult eredmény megőrzése érdekében évente ajánlott egy fenntartó kezelés elvégzése is.

MIT NYÚJT AZ ÚJ ELJÁRÁS? TÖBBFÉLE CÉLRA IS ALKALMAZHATÓ !!!

Egy sor mindennapi gyötrő problémától szabadít meg minket, mint pl:

 

 

1. A nemkívánatos szőrszálak végleges eltüntetése

A szelektív fototermolízis elpusztítja a szőrt termelő sejteket, így a makacs szőrszálak többé nem nőnek vissza.
100%-os eredményt hoz tetőtől-talpig, férfiaknak és nőknek egyaránt, akik sokat szenvednek a felesleges szőrtől.
Az eljárás a világon jelenleg a legújabb, leghatékonyabb, legbiztonságosabb!

 • végleges
 • gyors
 • fájdalommentes
 • biztonságos
 • nem károsítja a bőrt: nincs égés, hegesedés
 • nincs mellékhatás
 • egész testen végezhető
 • bármely életkorban
 • nőknek és férfiaknak egyaránt
 • Átlagosan 4 - 6 kezelés = 100% eredmény

A kezelés előtt és után:

   

2. Szike nélküli ránctalanítás-fotorejuvenáció

A sima fiatalos bőrkép hosszú időre történő megtartása mindegyikünk vágya!
Az IPL technikával új utak nyílnak meg a kozmetikában.
A nagy energiájú fénynyaláb a bőr alsó rétegében hőenergiává alakulva serkenti a kötőszöveti sejtek kollagén és elasztin termelését, amelyek a bőr rugalmasságát és lágyságát biztosítják. A kezelés hatására a kollagén újjáépíti önmagát, majd ez az új kollagén betölti a réseket, üres területeket a ráncban és a repedésekben. A fotorejuvenációs kezelés hatására a bőr vízmegkötő képessége többszörösére növekszik, így a kapcsolódó hidratáló kezelések hatásfoka is nagymértékben megnő. A bőr szemmel láthatóan feszesebb, fiatalosabb, hamvasabb lesz. A kezelés eredményét már négy héten belül láthatjuk, de optimális eredmény négy-öt hónap után jelentkezik. A bőrfiatalító kezelésen kúraszerűen érdemes résztvenni. A kezelt sejtekben fokozottá válik a kollagén termelődés és elasztikus, rugalmas szövetek jönnek létre.

3. Pattanásos, aknés, zsíros, gyulladt bőr kezelése

Fiatalokat és idősebbeket, férfiakat és nőket egyaránt sújtanak a kellemetlen tünetek. Az aknés, pattanásos bőr fő oka: a szőrtüszők és faggyúmirigyek gyulladásos betegsége. A túlzott faggyú termelődés következtében a faggyú csatornák eltömődnek, baktériumok szaporodnak el bennük és begyulladnak. IPL kezelés során intenzív, széles spektrumú fény nyelődik el a bőrben és a faggyúmirigyek működését normalizálja,úgy hogy a túlzott faggyú termelődést gátolja azáltal, hogy a faggyúmirigyeket zsugorítja. Ezenkívül a felszabaduló hőenergia elpusztítja a gyulladást kiváltó baktériumokat is. A kezelés hatására a pattanások, aknék visszafejlődnek illetve ki sem alakulnak. Így hatásosan szünteti meg a gyulladást és nincs szükség gyógyszeres kezelésekre vagy a fájdalmas nyomkodásokra.

4. Piros foltok az arcon, hajszálér tágulatok az orr körül, a dekoltázson, seprűvénák a lábakon Ismerős?

Most ezektől is megszabadulhat!
IPL hatására a bőrfelszín közeli szűk hajszálerekben(1 mm-nél vékonyabb, piros szerteágazó kis értágulatok) feloldódnak az elzáródások és a fellazult vörösvértest lerakódásokat a véráram elszállítja, eltűnnek az elszíneződések. Az elzáródott erecskékben a fényimpulzus által felszabaduló energia fellazítja a vörös vagy kékes elszíneződést, ami elhalványul, majd eltűnik. Azokat a vékony, bőr alatti, megpattant erecskéket is hatásosan lehet kezelni, amelyek alkalmatlanok az injekciózásra.

5. Pigmentfoltok, öregségi foltok, szeplők, májfoltok

Milyen régóta szeretnénk megszabadulni tőlük!
Most eljött az idő!
A fénynyaláb energiáját a festékpigmentek elnyelik, többszöri kezelés után a foltok fokozatosan eltűnnek. Ez ugyanúgy vonatkozik a napozás után keletkezett sötét foltokra, mint a fogamzásgátló szedésekor vagy a pattanások nyomkodása után visszamaradt elszíneződésekre.

MIKOR ÉRDEMES ELKEZDENI A KEZELÉST?

A végleges szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően átlagosan 4-6 kezelésre van szükség. A kezelések közötti eltelt időszak 3-6 hét (a teljes szőrnövekedési ciklus lefedése miatt). Amennyiben a nyári szezonra szeretné befejezni kezelését, úgy azt már télen meg kell kezdenie.

Mi a teendő kezelés előtt?

 • Ne gyantázzon, ne epiláljon és ne használjon csipeszt 21 nappal a kezelést megelőzően, hogy a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata ne sérüljön.
 • Ne használjon barnító krémet, kerülje a szolárium használatát és a napozást minimum 2 hétig.
 • A kezelendő területen ne történjen szőkítés.
 • A kezelés napján ne vigyen bőrére fényvédő krémet, sminket.
 • A kezelésekre úgy érkezzen, hogy a kívánt testtájékon a szőrzetet 1-2 nappal előtte borotvája le.

HOGYAN ZAJLIK A KEZELÉS? 

 • Személyes adatlap, beleegyező nyilatkozat kitöltése.
 • A kezelendő felület felmérése.
 • Tájékoztatjuk a kezelés eljárásáról, várható eredményeiről.
 • A kezelendő felületen a szőrszálak optimális nagyságúra vágása (ha ez otthon nem történt meg).
 • Tesztvillantás elvégzése.
 • Szemölcsök, pigmentfoltok, anyajegyek eltakarása.
 • A teljes kezelés alatt a vendég egy kényelmes kozmetikai ágyon fekszik/ül, szemét védőszemüveggel védjük.
 • A komfortérzet növelése érdekében a kezelendő területet jégzselé alkalmazásával hűtjük.
 • A kezelés fájdalmatlan, a vakuszerű villanásokat enyhe szúró érzés kísérheti (a gépen 12 fokozat beállítása lehetséges).
 • A kezelés időtartama a kezelt felület nagyságától függ.

Mi a teendő kezelés után?

 • A kezelést követően (1-2 óra hosszan) enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet!
 • Ne napozzon, szoláriumozzon és ne használjon bőrbarnító krémet a beavatkozás után 1 hétig!
 • Kezelés után 2 hétig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet (Napfény hatására hiperpigmentáció alakulhat ki)
 • Kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok használatát, a kezelést követő 1-2 napban
 • Kerülje a mechanikai irritációkat 2 napig (forró fürdő, szauna, szoros ruházat, masszázs,dörzsölés)
 • A kezelést követően, a jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, csipeszeljen, epiláljon és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést a következő kezelésig.
 • Csak a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás

Hány kezelésre van szükség?

A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 4-6 kezelésre van szükség. A kezelések számát nagyban befolyásoló tényező, a bőr és a szőrszálak kontrasztértéke.

A világos bőrű és sötét szőrzettel rendelkező pácienseknek elegendő 3-4 alkalom.

A sötét bőrű és világos szőrzettel rendelkezőknek több kezelésre van szükségük. A kezelések számát a szőrteleníteni kívánt terület is befolyásolja.

Van-e mellékhatása a kezelésnek?

Bár a kezelés különösen kíméletes, az alkalmazott energia nagyságától függően, néha egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, égés, csíkosság előfordulhat. Ezek pár nap alatt elmúlnak.

Mikor nem végezhető el a kezelés?

 • Terhesség alatt
 • Lázas állapot idején
 • Cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén
 • Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén
 • Autoimmun betegség esetén
 • Keloidos (a sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén
 • Aktív herpesz helyén
 • Nyílt sebek, sérülések helyén
 • Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén
 • Fokozott fényérzékenység, illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén
 • Barnított bőr esetén (a kezelés előtt 2 hétig kerülje a napozást, szoláriumozást, barnító krémek használatát)
 • Az elmúlt 21 napban gyantázott, epilált, csipeszelt szőr esetén
 • Tetoválás-eltávolítás helyén

A kezelést végző kolléga a beavatkozás elutasításának jogát fenntartja magának, amennyiben bármilyen, a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlel.

Címkék:

design & CMS by Webmark