Mezoterápia tű nélkül


LÉZERES MEZOTERÁPIA TŰ NÉLKÜL :  

A „GÁTAK” ÁTTÖRÉSE LÉZERES  ELEKTROPORÁCIÓVAL  !

HATÓANYAG-BEVITELI MÓDSZEREK SZINERGIZMUSA

EGYETLEN MULTIFUNKCIÓS KÉSZÜLÉKBEN:

MESOFORTE®​ MULTILASER

Az Orvosesztétikai kezelések/Mezoterápia tűvel című menüpontban  tárgyalt mezoterápia talán legpontosabb definíciója tehát így szól: intradermalis (bőrbe) vagy subcutan (bőr alá) történő mikroinjekciós kezelések sorozata.

DE MI VAN, HA A PÁCIENSNEK TŰ FÓBIÁJA VAN ?

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy egy speciális készülék segítségével közel olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analitikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos tűs mezoterápiás kezeléssel.

A mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok- az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén nyitott szúrcsatornához hasonlóan virtuális nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül !!!) egyedülállóan hatékony módon penetrál (felszívódik) a bőrbe, összehasonlítva más eljárással (ld. bevezetőben)

Nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom!

DRÁMAI FELFEDEZÉSEK

1. Az elektroporáció

2003-ban drámai felfedezést tett két amerikai orvoskutató,( Peter Agree, Roderick Mackinnon) melyért kémiai Nobel-díjban részesültek. Kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat (aquaporin-2), amelyeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni.

Egy gyorsan feltöltődő kondenzátor által elektromágneses mező képződik. Ezáltal mikroszkópikus nagyságú kicsiny lyukak keletkeznek a sejtmembránon, amelyek ezredmásodpercek alatt ismét bezáródnak. Így rövid időre kis csatornák keletkeznek, melyeken keresztül a hatóanyagok a bőr mély rétegeibe zárhatók. A beviteli arány az elektoporációval extrém magas. Csak ezzel a metódussal érik el a hatóanyagok 90%-ban a céljukat. (Egyéb eljárásokkal a hatóanyagoknak csak kb. 10%-a ér célba.)

Ezt az utat transcellularis útnak nevezzük. 

Így sejtszintű penetrációt hoztak létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A protein és aquagén csatornák megnyitását elektroporációnak nevezzük. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen „kezelik” a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak és kifejtik sejtszintű hatásukat. Az elektroporációval legyőzhető a hám barrier funkciója (ellenállása),amit a következő mérési eredmények bizonyítanak az egyszerű lokális kezeléssel való összehasonlításban:

600 %-kal több hatóanyag a szarurétegben

1200%-kal jobb hatóanyag penetráció a hámban

4000 %-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

A megnyitott csatornák segítségével a sejtekbe ionos és nem ionos, különböző méretű víz,- vagy zsíroldékony anyagok bevitele válik lehetővé nagy mennyiségben (0,25-1,5 gr percenként).

A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag bevitelt, eredményesebb, mint az iontoforézis, hatékonyabb, mint az ultrahangos kezelés, és annyiban több a tűs mezoterápiánál is, hogy ott a hatóanyag bejutása ugyan biztosított, de a sejtszintű anyagfelvétel nem. Ráadásul nincsenek mellékhatások  sem.

A kezelés teljesen fájdalommentes.

Az elektroporáció egy egyszerű, biztos és gyors módja a hatóanyagok mélybe történő bejuttatásának.

Miben különbözik a tűs mezoterápia a tű nélkülitől?

A tű nélküli mezoterápiánál a tűszúrások ingerlő, gyógyító, sejtstimuláló, kollagén képző (bőrfeszesítő, bőrregeneráló) hatása kimarad ugyan, viszont a lokális hatóanyag bevitel az elektroporációval (tű nélküli mezoterápiával) eredményesebb, mert itt a sejtszintű hatóanyag felvétel biztosított, a tűs mezoterápia során pedig  a hatóanyag bejutása maximálisan biztosított ugyan, de a sejtszintű anyagfelvétel nem.

2. A soft laser biológiai hatásai

A lézer sugarat két formában használják a gyógyászatban:

  • kemény, vagy sebészeti lézereket műtétekre,
  • a  lágy (angolul:soft) vagy hideg lézereket gyógyítási tevékenységre

A lágy,-vagy hideg lézeres terápia napjainkban a legfejlettebb, és leghatásosabb noninvazív (tűszúrás, műtét nélküli) eljárások közé tartozik. A lágy lézerterápia kis energiájú (0,5 - 500 mW teljesítmény) infravörös lézersugárral történik mely számos pozitív biológiai hatással bír. A sejteket határoló sejthártyák működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag és energia forgalmat jelentősen javítva a kezelt szövetek regenerációs képességét fokozza. A lágy lézerek sejtkárosodást nem okoznak, segítik a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtekben az oxigénellátást, az erek újraképződését, az ellenanyag termelést, a vérkeringést. Csökkentik a gyulladásokat, az ödémákat. Alkalmazása megindítja az egyáltalán nem, vagy igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. A megnövekedett ellenanyag termelés javítja a szervezet általános védekezőképességét. A hideglézer bioelektromos katalizátorként működik,  aktiválja a bőr elasztin és a kollagén rostjainak képződését.

 

HOGYAN TUDJUK  A  HATÓANYAGOKAT IGAZÁN EREDMÉNYESEBBEN BEJUTTATNI A  BŐRBE?    

LÉZERES TŰ NÉLKÜLI MEZOTERÁPIÁVAL!                                                                                        

Innováció az orvos-esztétikai tudományban!

Bőrfiatalítás – a bőr sejtjeire gyakorolt biológiai stimulációval!

Hatóanyag bejuttatás a bőrbe felsőfokon!

A lézeres mezoterápia különlegessége mellett szól, hogy ötvözve van a kezelés során az elektroporáció a lézeres bőrfiatalítással, mely az egyik legintenzívebb eljárás a ránckezelés területén. A lézer hatására bizonyítottan javul a bőr áteresztőképessége, új bőrsejtek képződnek, fokozódik a kollagén és elasztikus rostok képződése azáltal, hogy aktivizálni tudja a fibroblasztsejtek működését, jelentősen képes fokozni a sejtek energiatermelését, szabályozza a sejt közötti folyamatokat.

A lézer készülék  diódái által leadott impulzusok, egyfajta sejt és szövet gyógyulási folyamatot indítanak el, melynek következménye a fibroblaszt sejtek megnövekedett működése és ezáltal a kollagén mátrix megújulása lesz. A fibroblasztsejt lézeresbiostimulációja azért fontos, mert ez a kötőszövetet alkotó, jellegzetesen szétterült, nagy alapsejt termeli a kollagént, reticuláris és elasztikus rostokat valamint a glikoproteineket, melyeknek mind jelentős szerepe van a bőr fiatalon tartásában, és megújulásában.

A kezelés hatására a ráncok jól láthatóan csökkennek, a bőr puhábbá, egészségesebbé, feszesebbé válik. A kezeléshez használatos hatóanyagoknak köszönhetően a szabadgyökök lekötése révén az öregedés folyamata is lassul.

A kezelés végzése során a hatóanyagokat (melyek egyébként ugyanazok, mint amit a tűs mezoterápia során használnak, pl.hyaluronsav, argirelin, organikusszilicium, vitamin-komplexek, stb.), a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk be. A lézeres mezoterápia sokkal hatékonyabb kezelési eljárást, és még eredményesebb ránckezelést tesz lehetővé, ugyanis a lokális hatóanyag bevitel ezzel a módszerrel, eredményesebb, mint a hagyományos tűs mezoterápia során, ahol is a hatóanyag bejutása maximálisan biztosított, de a sejtszintű anyagfelvétel nem.

A lézeres mezoterápia során a lézer következtében a bőr, és a sejtek falának átjárhatósága jelentősen megnő, nagy mennyiségben lehet bejuttatni a ránctalanító, feszesítő hatóanyagokat, és a vitaminokat. A hatóanyagok pedig épp oda fognak kerülni ahova szükséges, és ahol a legjobban ki tudják fejteni hatásukat.

A lézeres mezoterápia azért vált sikeressé a ránckezelés területén, mert két önmagában is eredményes kezeléstípust egyesített(tű nélküli mezoterápia/elektroporáció+ lézeres bőrfiatalító kezelés) , és ezáltal egy maximálisan eredményes kezelési eljárást tett lehetővé.

MEZOFORTE® MULTI LASER

Moduláris, rádiófrekvenciás arckezelő készülék  lézerrel

Hatóanyag- beviteli módszerek szinergizmusa  egyetlen multifunkciós készülékben:

Forrás: Dr Derm Equipment Kft.

 

 A Mezoforte® Multi Laser készülék a valódi hatóanyag- csatornák keletkezésével járó elektroporáció mellett az ultrahang, az iontoforézis és a lézer, valamint a bipoláris rádiófrekvencia és a krioterápia alkalmazásának a lehetőségét kínálja.

Az új iMeso® kezelőfej innovatív kialakítása révén az elektroporáció és az iontoforézis egyidejűleg végezhető.

A ma legkorszerűbb hatóanyag-beviteli módszerek együttes használata felülmúlja az egyszerűbb, egyetlen technológiát kínáló eszközökben rejlő lehetőségeket.

A bőr számára nélkülözhetetlen hatóanyagok széles skálája- a szakember által felállított diagnózisnak és terápiás tervnek megfelelően,valóban a bőr mélyebb rétegeibe jut.

Az 1000 mW-nál kisebb lézerteljesítmény a biológiai sejt stimuláció kiváló esz­köze. Az energiaraktárak feltöltése révén, a felgyorsuló anyagcsere folyamatoknak köszönhetően, a bőr a hiá­nyállapotait gyorsabban leküzdi.

A bipoláris rádiófrekvencia bőrfeszesítő hatása a ven­dég által azonnal észlelhető, szembetűnő változásokat és hosszú távú eredményeket is kínál. A mély rétegek kíméletes felmelegítése a kollagén termelődésére van jótékony hatással.

A krioterápia nemcsak az eritémát csökkenti, hanem a komfort­érzetet is fokozza. Alkalmazását sejtanyagcsere-szabályzó és neuroimmunológiai hatásai teszik különlegessé.

 

5 KEZELŐFEJ, 5  KÜLÖNBÖZŐ ELJÁRÁS

1. Hideg (szoft) lézer

A koherens fénynyaláb hatására a sejtek megújulási ciklusa lerövidül. Ez a károsodott sejtcsoportok vagy sejtrétegek gyorsabb pótlását eredményezi, legyen szó valamilyen bőrbetegségről, vagy egy kozmetikai kezelés során megsértett (lecsiszolt, lehámlasztott) bőrfelületről.   

A Mezoforte® Multi Laser készülék szoft lézer kezelőfeje három vörös lézer és három infrared diódát alkalmaz a tökéletes eredmény érdekében. A kis teljesítményű lézerek emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásának számos klinikai bizonyítéka ismert és kozmetikai alkalmazása egyre népszerűbb. A lézeres biostimuláció a sejtciklus idejének lerövidülése révén a sejtek gyorsabb pótlását eredményezi, biopolarizációt idéz elő, mely fokozza a sejtek kicserélődését. A lézer által közölt nagy energiamennyiség a sejtek ATP szintjének emelkedését váltja ki. A sejtek energiatároló vegyületének megszaporodása a kezelt szövet energiatartalékát növeli,így az energiaigényes sejtmegújulási és védekezési folyamatok akadálytalanul mehetnek végbe. A sebek, aknék esetében a gyógyulási folyamat, a napról-napra történő hámosodás még olyan sebfelszíneken is feltűnően felgyorsul, amely a korábbiakban reakcióra képtelen terápia rezisztens területnek bizonyult. 

2. Elektroporáció + iontoforézis
Az új iMeso® kezelőfej innovatív kialakítása révén az elektroporáció és az iontoforézis egyidejűleg végezhető. Az iontoforézis és az elektroporáció szinergikus hatását vizsgáló tanulmány megállapította, hogy az elektroporáció alkalmazása többszörösére képes növelni az iontoforézis hatékonyságát is.

Az elektroporáció hatására csökken a bőr elektromos ellenállása,valamint a barrier méret-szelektivitása is, ezért a nagyobb molekulák,kisebb áramerősségű iontoforézis segítségével vihetők a bőr mélyebb rétegeibe.

A tű nélküli mezoterápia vagy elektroporáció kifejezés arra utal, hogy egy speciális készülék segítségével közel olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analítikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos mezoterápiás kezeléssel.

A mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok- az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén nyitott szúrcsatornához hasonló-virtuális nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül !!!) egyedülállóan hatékony módon penetrál (felszívódik) a bőrbe, összehasonlítva más eljárással (ld. bevezetőben)

A lipidbarrier elektromágneses hatásra létrejövő sztati­kus feltöltődése valódi hatóanyag-csatornák kialakulását eredményezi. A hám védőrétegének ellenállását ilyen módon leküzdve, az eddiginél nagyobb méretű mole­kulák bejuttatása is lehetővé válik, miközben a penetrá­ciós mélység is megnő.

Az elektroporáció alkalmazásával egyénileg összeállított koktél keverékek vihetők be a bőr mélyebb rétegeibe.

 

3. Ultrahangos hatóanyag-bevitel
Az innovatív CDM® kontaktus ellenőrző automatika révén nemcsak az ultrahangdózist garantálja, hanem az ultrahangos kezeléshez nem megfelelő kezelőanyagra is figyelmeztet.

Az ultrahang meglazítja a bőr felületén található szaruréteget és ezáltal elősegíti a hatóanyagok felszívódását. Emellett az erek kitágulnak, a sejtmembrán áteresztőképessége javul, a nyirokkeringés fokozódik

és mérséklődik a gyulladás. Az ultrahang továbbá serkentően hat a kollagén

anyagcserére és a fibroblasztokra, ezáltal a kötőszövet feszességére, a salakanyagok kiürülésére, a diffúziós folyamatokra és a sejtek ATP- aktivitására.

A DrDerm ultrahangos készülékek egy kontaktus ellenőrző automatikával rendelkeznek, amely a bőr és a kezelőfej közötti érintkezés megszűnése esetén csipogó hanggal figyelmeztet. Ez az úgynevezett CDM® automatika, mely kontrollálja az ultrahang bőrbe jutását és védi a kezelőfejet a felmelegedéstől.

A DrDerm által alkalmazott modulált ultrahang hullámok a hám túlzott felmelegedését képesek megelőzni, így a kezelés semmilyen kellemetlen érzettel nem jár.

4. Rádiófrekvenciás kezelés

Az arc ránctalanításához a bipoláris kezelőfejet használjuk. A rádióhullámok

a kezelőfejbe épített két pólus között áramlanak, biztosítva a bőr felületének megújulását.

 
A Dr Derm rádiófrekvenciás kezelőfeje fájdalommentesen juttatja az energiát a bőrbe, s egyenletesen melegíti fel az irhát és a bőralját, miközben a bőrfelület kevésbé melegszik fel. A természetes szöveti ellenállás következtében keletkezett hő fokozza a sejtek belsejében az oxigén felhasználását és hosszútávon elősegíti a fibroblasztok működését. A hő hatására a rugalmas és kollagén rostok területén ún. „shrinking” jelentkezik, mely jól látható feszesedést eredményez. Ez a rádiófrekvenciás kezelés vendégek számára is azonnal látható eredményének magyarázata.

A bipoláris kialakítás révén a kezelés az arc zsírszövetére, mely a bőr alápárnázottságát adja, nincs hatással.
Innovatív megoldás a kezelőfej felületének folyamatosan ellenőrzött hőmérséklete, melynek révén a készülék pillanatról pillanatra szabályozza a rádiófrekvencia teljesítményét. A Computerized Temperature Control of Radiofrequency (CTCRF) révén a szaruréteget megóvja a túlzott felmelegítéstől, így alapvetően különbözik a hőmérséklet ellenőrzésre nem képes készülékektől.

5. Krioterápia
Az arc rádiófrekvenciás kezelése után a CryoTyteRF® kezelőfej által közvetített hideghatás a maradék hő felesleges mélységi és oldalirányú terjedését akadályozza meg a felmelegített szövetekben.

 CryoTyteRF® kezelőfejjel kiaknázhatjuk a hideg terápia neuroimmunológiai hatásait és jótékonyan csökkenthetjük az RF kezelés vagy más beavatkozás hatására kialakult bőrpírt. A kezelés hatására szabad idegvégződések ingerlékenysége csökken, a fájdalom-ingerküszöb emelkedik. Az endorfinok azonnali felszabadulása  viszketés,-és fájdalomcsökkentő hatásban nyilvánul meg.

 A CryoTyteRF® csökkenti a bőr kivörösödését, s helyreállítja a rádiófrekvenciás hőhatások által felfokozott anyagcsere aktivitását a bőr felszíni rétegeiben.

MILYEN HATÓANYAGOKAT JUTTATUNK BE A MESOFORTE®​ MULTILASER?

A lézeres mezoterápia alkalmazásával egyénileg összeállított koktél keverékek vihetők be a bőr mélyebb rétegeibe. A kozmetikumok mélységi behatolásának fokozása azonban nem hozzáértő kezekben kétélű is lehet, ha a bevitt kozmetikumok kémiai szennyezőanyagot, gyártási segédanyagot, tartósítószert, állagjavítót, illatanyagot tartalmaznak, amelyekre természetesen a kozmetikumoknak van szüksége, nem a bőrnek. Minél mélyebbre hatolnak ezek a komponensek, annál nagyobb a bőrizgató, irritációs hatás és a kontakt allergia kifejlődésének lehetősége. Tehát minél mélyebbre viszünk a bőrbe egy anyagot, annál tisztábbnak és adalékanyag mentesnek kell lennie a mellékhatások elkerülése végett.

Kaphatóak azonban olyan orvosi hatóanyagok, amelyek  analitikai (megközelítően 100%-os) tisztaságúak, steril, minden tartósító, segédanyagoktól és adalékoktól mentesek.

Mivel a MEZOFORTE® MULTI LASER készülék a tűs mezoterápiához hasonlóan a hatóanyagokat kivételesen eredményesen és változatlan formában juttatja be a bőrbe, így csak analítikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén), amelyek semmilyen felesleges adalékot nem tartalmaznak.

A bőrnek egyébként sincs egyáltalán semmi szüksége a hagyományos kozmetikumokban található konzerváló szerekre, festék-és illat anyagokra ! Sőt nemhogy nincs szüksége rájuk, de azok hosszútávu használat esetén csak mindenféle bajok forrása lehet.

Nagy előnye még a MEZOFORTE® MULTI LASER készüléknek, hogy gyakorlatilag teljesen veszélytelen. Ez azt jelenti, hogy a készülékkel (a megfelelő analitikai tisztaságú és steril hatóanyagok használata esetén) a mellékhatások előfordulása gyakorlatilag nulla százalék.

Területenként, problémás helyenként különbözően összeállított hatóanyag kombinációk kerülnek felvitelre a bőrre és kerülnek bezárásra a mélybe, ahol kifejtik hatásukat. Ezáltal az eredmény egyértelműen, láthatóan jobb lesz. 

A KEZELÉSEK

Visszaállítjuk a bőr biológiai óráját, ami a természetes fiatalság látszatát kelti!

A kezelés eredménye:

  • A bőr optimálisan hidratált lesz: a vízhiányos ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé válik.
  • Tartós kúra esetén jelentősen csökkennek a száj, és a szem környéki ráncok.
  • A bőr minősége, struktúrája jelentősen javul, a kollagén és elasztin rostok intenzív termelődésének köszönhetően.
  • Az öregedési folyamat lassul, a bőr színe egyenletessé válik (ez egyébként a dohányzás következtében kialakult bőrhibáknál nagyon látványos hatást eredményez).
  • A kezelésnek nincsenek mellékhatásai, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő.
  • A kezelések közben a komfortérzet is kellemesnek mondható, nincs fájdalom, gyulladás.

Címkék:

design & CMS by Webmark